sunnuntai 10. elokuuta 2014

Eihän sitä sitten malttanut

Netin myyntipalstalta tarttui silmään käytämätön pinnapilotti, Simrad TP 10. Pakkohan se oli ostaa kun hintakin oli kohdallaan. 
Paketti saapui jo viikkoja sitten mutta eilen vasta sain inspiraation ruuvat paikalleen. Asennus on tällaiselle laitteelle parin tunnin rykäisy. Kaapeliin liitin ja virtapiuhaan sulake välille. Aparaatt suoraan kulmaan pinnan suhteen ohjeen määräämään etäisyyteen peräsinakselista. Piti ostaa varteen jatkopätkä, muuten ei mitoitus olisi osunut kohdalleen. Sitten pinnaan tappi kiinni ja kiinnitysholkki veneen puoli päähän. Epoksilla kiinni ja siinä se surahteli.
Täytyy myöntää että on oiva laite. Pitää kurssin eikä juuri vene kiemurtele vaikka tuuli painaa ja aallokko heiluttaa. Silloin tällöin pikku jurahdus kun päättää vähän korjata kurssia. 

Vessan pumpun varsi on vuotanut aika runsaasti. Investoin huoltosarjan ja yllättäen vuoto loppui kun pumppu sai uudet sisuskalut. Jostain mystisestä paikasta tulee vielä muutama tippa, en vain ole saanut vuotokohtaa paikallistettua.

Myös keulaan on hankittuna Arifinin ankkuriteline. Asennus odottelee huonompia kelejä. Kun veneelle menee niin näillä keleillä keskittyy oleelliseen ja ruuvaaminen unohtuu saman tien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti