sunnuntai 3. elokuuta 2014

Huomiota

Muutaman sadan mailin kokemuksella remontti näyttää kannattaneen. Kone toimii luotettavasti ja manöveeraus on helppoa. Vene kulkee viiden solmun nopeutta 1500 kierroksella ja 10 m/ s vastuulessa parisataa kierrosta lisää.  
Keulaan kaipaan sata kiloa lisää painoa, vene istuu hiukan perä alhaalla. Suunnitelmissa sinne vesitankki, septitankki ja ankkuri. Eiköhän se noilla ala upota syvemmälle.
Pitemmillä selillä ja purjeoden kanssa yksin veivatessa pinnapilotin puute on häirinnyt. Nyt laatikossa odottelee Simrad asennusta, varren jatkopätkän hankkiminen on sitä viivyttänyt.
Pientä remonttiakin on jo tiedossa. Vessan pumpun varsi tiputtaa vettä lattialle ja laturi ei sitten tuottanut virtaa ollenkaan. Vaihdoin sen tilalle hiukan tehokkaamman jotta akut pysyvät virkeinä.
Jääboxi on osoittautunut hyväksi vaikka virtaa kyllä 30 asteen lämpötiloissa kuluu. Economy-moodissa virrankulutus on siedettävää mutta kantta ei viitisi paljon availla.
Ankkureiden sijoitus ja telineet vaativat fixailua. Peräpeilissä oleva levyankkurin teline on hankala käyttää. Ankkurin irroitus vaatii kovaa kurkottelua ja kun savisen ankkurin nostaa ylös sen on pakko ottaa kaikkine moskineen kaiteen päälle aluksi. Sitten siivotaan töhkää joka paikasta. Kulussa ollessa ei ankkuria saa telineeseen paikalleen koska se vaatii aikamoista akrobatiaa.
Toinen ankkuri on iso Delta joka on takaboxin kätköissä. Sen tulen sijoittamaan keulaan omaan telineeseensä, muuten jää hyvä kuokka käyttämättä.
Sisätiloihin olen tyytyväinen. Säilytystilaa on nyt tarpeeksi ja mikään muutoksia kokenut kohta ei tunnu hankalalta. Sormetkin kiittävät uudesta pöydästä joka ei enään litistä sormia päivittäin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti