lauantai 21. kesäkuuta 2014

Lopun alkua

Tekemättömien kohteiden lista ei enään stressaa pituudellaan.

- pakoputken loppuunsaataminen, puoli metriä letkua ja klemmareita muutama
- pintalakat kaapin oviin ja portaisiin sekä oviluukun kehyksiin
- pentterin tasojen lopullinen kiinnittäminen
- sähköhommia päiväksi
- kaukosäätövaijerit kiinni koneeseen ja vaihteistoon + pysäytysvaijeri
- moottorin koekäyttö
- aurinkokennotuulettimen vaihto uuteen
- sisäsiivous ja patjat sisään
- huoltoluukun ja istuinlaatikon fixausta 

Äkkiä arvioituna kolme työpäivää tai vaihtoehtoisesti viikon illat on vielä uhrattava jotta pääsee vesille. Eiköhän noista vielä selviä kun on jo näin pitkälle päästy.

Budjettikin on pitänyt oikein hyvin - 8000 euroa näyttää riittävän kevyesti koko savotan toteuttamiseen - mukaanlukien veneen ostohinta, kaikki satama- ja kuljetuskulut. Ei paha koska tavoite oli max. 10.000 euroa ilman töitä. Johtuu osittain omien varastojen löydöistä jotka on nyt voinut hyödyntää. Esimerkikiksi lähes kaikki rosteri- ja messinkiruuvit löytyivät itseltä ja jäikin vielä muutama kilo. Lisäksi nurkista löytyi kaikki tiikit ja paljon pikku nippeliä ja varusteita joka marine-etumerkillä varustettuna maksavat maltaita.  Olen myös löytänyt paljon uusia varusteita tori.fi palvelun kautta. Näin kulupuoli on pysynyt kohtuullisena.
On kaksi varustetta joita jään veneeseen kaipaamaan. Pinnapilotti on ollut pitkään harkinnassa ja tämän kesän lämpötilojen valossa lämmitin lisäisi käyttömukavuutta. Ans kattoo jos sitten ensi kesäksi...


1 kommentti: