lauantai 7. kesäkuuta 2014

Viimeisiä puusepänhommia

Salongin seinän kaappi alkoi viimein saada lopullista muotoaan kun ruuvailin tekemiäni kappaleita lopullisesti paikoilleen. Kaapin pohja tuli yhdestä vanerilevystä joka makaa takareunasta listan päällä ja etureuna kiinnittyy etusarjaan. Taustaa mietin vielä - maalia, huopaa vai vanerilevy, kaikki olisivat luultavasti yhtä toimivia ratkaisuja tuohon..
Ovet odottavat lakkaa ja heloja. En alkanut mitään hifistelyä niiden suhteen harrastamaan vaan tyydyin perinteisiin peilioviin.

Eräs kotitarvetelakakkani vierailija ilmaisi ihmetyksensä työkalujeni ja työtilojeni johdosta. En nimittäin voi erityisesti ylpeillä monipuolisilla työkaluvalikoimilla. Käytössä on leipätyöpaikalla sirkkeli jolla voin sahailla suorat sahaukset. Veneessä käytän kuviosahaa ja Bochin pientä monitoimikonetta pikkuhommiin. Lisäksi löytyy porakone ja läjä kiintoavaimia ja meisseleitä. Hiontahommat hoituvat käsipelillä ja monitoimikoneella. Työtilana toimii pääasiassa vene ja hiontahommat teen  autokatoksessa. 
Veneiden rakenteet, laitteet ja materiaalit ovat niin yksinkertaisia että niiden remontit eivät vaadi minkäänlaisia erikoisvälineitä. Mielikuvitusta tarvitsee jonkin verran mutta tehokkaimmin tämän tyyppiset hommat hoituvat kun vain alkaa tekemään. Työn edetessä joutuu kuitenkin muuttamaan suunnitelmiaan joten on helpointa kun sunnittelee hommat vain pääpiirteissään ja tekovaiheessa sitten päättää yksityiskohdat. Lisäksi on hyväksyttävä sekin asia että joskus menee pieleen ja joku kohta onkin purettava ja tehtävä uudestaan.


Lukko, saranat ja lakkaa niin saa ruuvata  kiinni

Lopullinen kasaaminen on nopeaa kun palaset on saatu ensin valmiiksi .


2 kommenttia:

  1. Tuleepas nättiä! Meillä on vinyylit sisällä veneessä ja täytyy sanoa että kyllä puu tekisi mukavasti lisää tunnelmaa.

    VastaaPoista
  2. Nuo salongin sivukaapit ovat meillä veneessä todella tärkeässä roolissa, jotta saadaan 4 hengen tavarat mahtumaan mukaan. Ilman tilanne olisi aivan toivoton. En voi kuin ihmetellä, miksi ne niin monesta veneestä puuttuvat.

    VastaaPoista