sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

KannattikoKannattaako vanhaan venettä kunnostaa? Tuon kysymyksen olen kuullut aika usein.
Jos mitataan pelkällä rahalla voi olla että useimpia ei kannata. Käytetään vaan niin kauan kuin pinnalla pysyy ja jätetään sen jälkeen rannalle rapistumaan.
Tämä Nord 80 oli kuitenkin niin sympaattinen tapaus että en malttanut jättää sitä kunnostamatta, olisi liian hyvä aihio mennyt hukkaan. Sillä olisi toki veneillyt vielä vuosia ilman ongelmia jos olisi hväksynyt perämoottorin tuomat rajoitukset ja sietänyt asumiseen liityvät rajoitukset.
Tähän mennessä on tämä vene vaatinut kirjanpidon mukaan 300 tuntia oikeaa työtä, varmaan 50 tuntia suunnittelua ja asioihin perehtymistä ja hankintojen tekemistä. Siis 350 tuntia aikaa jonka hinta voisi olla vaikkapa 7000 euroa.
Veneen ostohinta , kuljetukset, moottori, tarvikkeet ja materiaalit tekevät yhteensä vajaat 8000 euroa.
Yhteensä siis 15000 euroa ja nyt minulla on vene jonka jokainen mutteri on tuttu ja jolla uskallan lähteä turvallisesti minne ikinä mieli tekee.
Toki ongelmia vanhoissa laitteissa ilmenee aina mutta nyt on kyseessä laite jonka osaan myös korjata tarvittaessa. 
Lisäksi olen saanut tehdä pitkästä aikaa jotain näkyvää ihan omilla kätösillä. Kun päivätyö tapahtuu lähinnä leukoja liikuttamalla ja tietokonetta näpelöimällä on mukava välillä kokeilla miten rauta ja puu vielä tottelee työkaluja.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti