lauantai 5. heinäkuuta 2014

Savun hälvettyä tarkastetaan kytkentä

Vapaa lauantai ja koko päivä veneen kimpussa. Aurinko porotti koko päivän, oikein sopiva sää ryömiä veneen lokeroissa kaapeleita vetämässä. Paino putosi varmaan pari kiloa, sen verran oli hikinen työmaa.

Kulkuvalot alkoivat toimimaan, aluksi meni muutama sulake viallisen polttimon takia. Sidoin kaapelit nippuihin ja asensin myös maasähkölaturin kun sellainen löytyi varastoista. Maasähkökeskus asennetaan myöhemmin.

Oli myös aika koekäyttää moottori. Aluksi naftaa tankkiin ja ilmausyritys. Vaikka kuinka nytkytin käsipumppua ei tapahtunut mitään. Nykäisin letkun irti pumpusta ja imaisin kokeeksi. Suodatin vihelsi iloisesti, vedenpoistohanahan se siellä oli auki. Uusi yritys ja nyt alkoi suodatin täyttyä ja ilma pihisi ulos. Kun suodattimen ruuvista alkoi tulla polttoainetta löysäsin suuttimien putkia, käänsin puolipuristimen päälle ja starttasin kunnes polttoainetta alkoi valua. Viritin ämpärin vetolaitteen alle ja pistin sinne valumaan vettä. Sitten vain strattaus ja sehän hörähti heti tulille. Pakoputkesta roiski komeasti ja savutti kuten Pentan tapana on kylmänä. Annoin pannun nakuttaa puoli tuntia ja kun ei mitään ihmeempää ilmennyt sammutin pois naapurien iltaa häiritsemästä.
Viikon kuluttua pitäisi loiskauttaa mereen, alkaakin olla jo sellainen olo että voisi tehdä muutakin kuin rassata venettä.
Kaapeleita alkaa olla jo siellä ja täällä

Hyvin alkoi vesi lentämään kun koneen käynnisti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti