maanantai 14. heinäkuuta 2014

Plumpsis


Aamulla tuli rekka ja poimi veneen kyytiin. Oli mukava seurata kun ammatimies rauhallisesti istutti paatin lavetille. Sutaisin myrkkyä tassujen kohtiin , sitten vaan tielle ja merta kohti.

Vuosaaressa vene mereen, mitään yllätyksiä ei ilmennyt. Masto ylös ja jäin virittelemään vantteja kireälle ja purjeita paikalleen. Piti tietysti vielä kokeilla vaihteen toiminta, hyvin lähti molempiin suuntiin, vaijereita pitää hiven säätää jossain vaiheessa.
Kun rätit olivat paikoillaan suuntasin keulan kohti länttä. Tuuli oli liian heikko purjehommiin joten annoin Pentan raksuttaa. En tiedä onko välitykset oikeat mutta 1700 kierrosta mittarissa ja kulkee 5 solmua. Tyhjäkäynnillä kulkee reilut 2 solmua.
On perämoottorin jälkeen mahtava tunne kun voi peruuttaa siten että vene lähtee heti kun kahvasta vetää ja kääntyy myös pakilla siihen suuntaan kun haluaa.Myös tunnelma on erillainen, perämoottorin hermoihin käyvä rääkkyminen on muuttunut rauhalliseksi puksutukseksi, kone on yllättävän hiljainen matkavauhdissa. Ja mikä parasta, ei ole rungossa tai muuallakaan  resonanssiääniä millään kierrosluvulla.
Nyt on aika siirtyä naatiskelemaan talven urakan jälkeen. Veneellä tulee liikkumaan allekirjoittaneen lisäksi naismiehistö jolle lupasin veneen käyttöön, mitäs sitä laiturissa tyhjän panttina makuuttaa kun ei ehdi itse tänä kesänän paljon veneillemään.
Tuli pihalle yksi parkkipaikka lisää

Nätisti liikkuu veneet kunnon vehkeillä

Voisi vaikka lähteä menemään
Komea keli mutta koneajoksi meni





2 kommenttia: