perjantai 21. maaliskuuta 2014

Budjettia ja välitilinpäätös

 Keulan vaurio sai vielä kerran tutkimaan kaikki kriittise ja piilossa olevat paikat.  Mitään ihmeellistä ei löytynyt, vene on ollut omituisen kuivakin pilssistä päätellen.





Ainoa kauneusvirhe on hiusmurtuma ihan kölialueen takapäässä. Ei anna aihetta toimepiteisiin, tuossa kohti on kuidutuksen reuna johon tullut toppariin hiushalkeama.

"Miten tuollaiseen rahat riittää?" kyseli puolituttu kun veneen pihalla näki. Olen törmännyt usein mielipiteeseen että purkkarin omistajalla pitää olla rahaa paljon käytössä. Kuitenkin totuus on toisenlainen ainakin tässä tapauksessa.

Ajattelen  että kymppitonni veneeseen on riittävä sijoitus. Kymppitonnin veneitä kun tutkiskelin huomasin niiden olevan aika paljon päivitystä vaativia. Siispä päätin ostaa mahdollisimman edullisen ja tehdä siitä kymppitonnin veneen jonka tuntisin läpikotaisin.

Toteutuneet kulut tähän mennessä:
- veneen ostohinta 2500,-
- hakukustannukset 700.-
- polttoaineet, laituripaikka, nosto ja kuljetukset viime kesältä 600.-
- pukki 300.-
- moottori remontoituna, tankki, potkuri, pakoputki, säätimet ym tarvittavat vermeet  2000.-
- levyt, verhoilumateriaalit, ruuvit, liimat, lakat, jääkaapin koneisto 500.-

Eli reipas kuustonnia rahaa kulunut ja työtä tehty parin viikon  verran . Vajaa neljä saisi mennä vielä ja pitäisi olla sisustus kunnossa, sähköt ja pohja kunnossa. Näyttäisi olevan mahdollisuuksien rajoissa koska varaston nurkista löytyy paljon käyttökelpoista levyä, viilua, tiikkilistaa, ruuvia, letkua ja klemmaria sekä paljon monenmoista pikkunippeliä. Kaikkia ei siis tarvitse erikseen kaupasta hakea vaan voi käyttää jo olemassa olevia tarvikkeita.

1 kommentti:

  1. Täytyy kyllä sanoa, että sulla on tuota remonttiosaamista keskimäärin varmasti paremmin kuin muilla. Homma näyttää sulla onnistuvan niin helpolla ja lopputulos näyttää upealta!

    VastaaPoista